Een goed georganiseerd huisconcert:

Een fantastische ervaring

Wat leuk dat je een huisconcert wilt organiseren en dat je het gelijk goed wil doen!

De belangrijkste stap heb je al genomen. Je hebt besloten om een huiskamerconcert te organiseren en je bent serieus op zoek gegaan hoe je dat het beste kunt doen.

Dus, hoe organiseer je een huis (kamer) concert?

Hoe zorg je ervoor dat je de juiste plaats kiest zodat de artiest, je publiek en jij optimaal kunnen genieten?

Gelukkig, is dat exact waar we je mee kunnen helpen…

FEIT: bij het organiseren van een huiskamerconcert is het állerbelangrijkste

de totale beleving

Het kiezen van de juiste plaats voor het huisconcert is een belangrijke stap. Artiesten hebben in het verleden ingenieuze en creatieve oplossingen gevonden van woonkamers, schuren, slaapkamers, bijkeukens en hoe jouw woonomgeving er ook uit ziet.

We gaan je nu helpen om de juiste plek te kiezen zodat jouw huisconcert het prettigst is voor je artiest, je publiek en jou als organisator.

FEIT: de juiste plaats

is de basis voor een prima sfeer

Het kiezen van de juiste plaats voor het huisconcert is een belangrijke stap. Artiesten hebben in het verleden ingenieuze en creatieve oplossingen gevonden van woonkamers, schuren, slaapkamers, bijkeukens en hoe jouw woonomgeving er ook uit ziet.

We gaan je nu helpen om de juiste plek te kiezen zodat jouw huisconcert het prettigst is voor je artiest, je publiek en jou als organisator.

Hier volgen een aantal basisvoorwaarden om mee rekening te houden:

Spoonstreet heeft een soort van podium nodig. Dit hoeft niet verhoogd te zijn maar voor een one-man-band dien je minimaal rekening te houden met een plek van 3 meter breed en 2 meter diep.

Het ‘podium’ dient voor de artiest makkelijk bereikbaar te zijn en dient gezien en gehoord te kunnen worden door het publiek. Hou daarbij rekening dat bij sommige nummers de artiest op een hoge ‘barkruk’ zit en sommige nummers staand uitgevoerd worden.

Je hebt een ruimte nodig waar ongeveer 20 tot 30 mensen comfortabel kunnen verblijven. Ze dienen ook hun stoel makkelijk te kunnen bereiken. Niet alleen voor het concert maar ook bij noodzaak tijdens het optreden.

Verzamel al je stoelen: keuken-, eetkamer- en kantoorstoelen functioneren prima. Pas op met grote stoffen fauteuils, sofa’s en banken. Die nemen heel veel inefficiënte ruimte in. Als je ze toch wilt gebruiken zet er dan een rij van barkrukken of hogere stoelen achter. Als je niet voldoende stoelen hebt dan leert de ervaring dat (uitgenodigde) buren en vrienden graag stoelen meenemen. Klapstoelen zijn ook eenvoudig te huur voor een schappelijk bedrag. Als je niet helemaal zeker bent of jouw uitgenodigd aantal mensen in de ruimte past kun je een kamerbrede rij stoelen plaatsen en dan een aantal stoelen daar haaks op in de diepte. Dan heb je een goed idee hoeveel mensen in je ruimte passen.

Zorg ervoor dat mensen je kamer goed kunnen bereiken en zich erin kunnen bewegen. Misschien heb je wel de perfecte hoek om in te spelen maar je kunt niet van mensen verwachten dat ze over obstakels heen gaan klimmen. Misschien zouden er wel 40 stoelen in je ruimte gepropt kunnen worden maar als de artiest niet naar zijn podium kan en de luisteraars niet van en naar hun stoel zal het niet werken. Hoe minder obstakels mensen hoeven te passeren des te fijner is hun totale beleving van jouw huiskamerconcert.

Idealiter wil je dat je publiek de ruimte inkomt aan de andere kant dan waar het podium zich bevindt. Op die manier hoeven gasten niet in beeld te lopen als het concert begonnen is.

FEIT: akoestiek

is eenvoudig

De akoestiek is meer een kunstvorm dan een wetenschap maar bij een huisconcert hoeft dat niet moeilijk te zijn. De sleutel is om zoveel mogelijk geluid rechtstreeks naar de bezoekers te richten zodat zo min mogelijk geluid verloren gaat en et volume zo laag mogelijk gehouden kan worden met maximale beleving.

Als je een tuinconcert wilt organiseren gelden er weer hele andere voorwaarden en kun je het best even contact met ons opnemen. Een huiskamerconcert is veelal eenvoudiger dan een optreden in de open lucht.

FEIT: een goede parkeervoorziening

zorgt voor de perfecte voor- en ná beleving

Parkeren: als parkeerplaatsen niet voor de hand liggen dan kun je het beste zorgen voor goede instructies vooraf aan je publiek. Zorg voor duidelijke routebeschrijving naar parkeermogelijkheden en de route van daaruit naar je huis.

Ben je een doener of een denker?

Wij helpen je om van jouw huisconcert een succes te maken omdat je:

  • je bij ons de juiste ervaring vindt in het organiseren van sfeervolle huisconcerten
  • door ons geholpen wordt de juiste afstemming op jouw publiek te krijgen
  • Spoonstreet ontzettend graag huisconcerten geeft en dat enthousiasme werkt zeer aanstekelijk op je publiek

Kortom, de juiste ingrediënten om een goede keuze te maken die bij jou past!

Als je geïnteresseerd bent om jouw huisconcert te organiseren hebben we één vraag voor je.

Ben je een doener of een denker?

Een denker blijft zoeken naar meer informatie totdat hij overweldigt raakt door alle verschillen en door de bomen het bos niet meer ziet. Bij Spoonstreet zijn wij doeners die gewend zijn aan veel noten en jou helpen het juiste akkoord te kiezen.

Dus als jij een doener bent dan nodigen we je van harte uit om contact met ons op te nemen om geheel vrijblijvend te onderzoeken of Spoonstreet en jij samen een geweldige beleving gaan neerzetten.

Je publiek zal er je dankbaar voor zijn.

img-20170507-wa0016

Neem pas definitieve besluiten nádat je een Spoonstreeter hebt gehoord en gesproken.

Wie zou moeten kiezen voor de Johnny Cash Tribute Band Spoonstreet?

  • Mensen die een huiskamer- of ander privéconcert willen boeken

  • Bedrijven die hun evenement bijzonder muzikaal willen omlijsten

  • Iedereen die van Johnny Cash houdt

Johnny Cash hoor je bij…

…Spoonstreet

SONGS VAN EEN HALVE EEUW…

De beleving en sfeer van de nummers van Johnny Cash worden op authentieke wijze nieuw leven ingeblazen door de Johnny Cash Tribute band ‘Spoonstreet’.

BEKEND EN MINDER BEKEND…

Spoonstreet speelt de hits van Johnny Cash uit zijn lange carrière tussen 1955 en 2003, maar verrast ook de kenners met de minder bekende pareltjes.

BOOM CHICKA BOOM…

Laat je meevoeren door het warme geluid van Spoonstreet, natuurlijk begeleid door… Boom Chicka Boom!

TIJDLOOS…

De tijdloze muziek van Johnny Cash, het aanstekelijke ritme, de ware persoonlijke sound en het pure enthousiasme van Spoonstreet zijn een beleving voor ieder publiek!

Veelgestelde vragen

Vraag: “Waarom zou ik Spoonstreet kiezen en geen andere Tribute Band?”

Antwoord: Ten eerste vanwege het authentieke warme Johnny Cash geluid van Spoonstreet… Ten tweede omdat Spoonstreet zich als een kameleon aanpast aan jouw evenement. Of het nu 1 man met een gitaar is of een volledige band bij een groot evenement. Spoonstreet voelt zich altijd thuis.

Vraag: “Wat kost Spoonstreet?”

Antwoord: een Tribute Band inhuren is een investering in jezelf en jouw evenement. Afhankelijk van hoe jouw evenement eruit ziet krijg je altijd vooraf een duidelijke prijsopgaaf en transparante voorwaarden.

Een huiskamerconcert voor een paar gasten kan al vanaf € 150,-. Alles dat groter is, tot een festival aan toe, leggen we je graag in een persoonlijk gesprek voor.

communie-sofia-marcel

Kies pas een Tribute Band nádat je een Spoonstreeter hebt gesproken

0
1
×
Hallo, leuk dat je op onze website bent. Kunnen we je ergens mee helpen?